Recenze: DATAEAGLE compact 4703 bezdrátový PROFINET s ET200S

Od společnosti Schildknecht vyzkoušíme bezdrátový DATAEAGLE Bluetooth (2,4GHz) PROFINET IO. Ukážeme si nastavení těchto modulů přes počítač a zjistíme, že snad jednodušší to už ani být nemůže. Online je vše vidět i na videoukázce.

DATAEAGLE řada 4000 byla speciálně vyvinuta pro bezdrátový přenos průmyslové komunikace PROFINET IO a bezdrátový Ethernet (řada 3000 umožňuje bezdrátový PROFIBUS). Využitím patentní filtrovací technologie je garantováno stabilní a stálé bezdrátové propojení. Lze propojit jakákoliv zařízení komunikující pomocí sběrnice PROFINET IO ve stylu plug & play bez nutnosti další konfigurace bezdrátových produktů. Série DATAEAGLE 4712 podporuje také zařízení komunikující pomocí bezpečnostního protokolu PROFIsafe na PROFINETu. Výrobce stejné zařízení dodává i s bezdrátovou technologií 869 MHz. 

Dosah mezi bezdrátovými zařízeními je zcela závislý na vzdálenosti komunikujících modulů a hlavně množství přirozených překážek. V kancelářích železobetonového paneláku je dosah jiný než na přímé viditelnosti, ovšem je možné v praxi použít směrové antény pro zvýšení dosahu.

Tolik menší ofiko a pojďme zkusit jak vůbec ten "orel" funguje. Provedení compact je určeno k montáži na DIN lištu. Jako u ostatních podobných zařízení, funguje vždy jeden modul jako MASTER a další jako SLAVE. Toto kompaktní provedení nemá vestavěný žádný webový server a k eventuálnímu nastavení, které často ani není potřeba, slouží jednoduchý software. Ten je ke stažení na webu výrobce zdarma. Bluetooth jede v pásmu 2,4 GHz výkonem 100 mW...číst více.

Případové studie, Profinet

Buďte v obraze a dostávejte novinky.

FOXON s.r.o.
Česká 615/25
Liberec 25
463 12, Česká republika
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Našli jste vše, 
co jste hledali?

Zajímá vás také,
co nabízí FOXON?

FOXON s.r.o. © 2022